Як знайти рішення суду?


  1. 🖊 Тоді і виникає питання – як знайти рішення суду?
  2. 🖊 Як заощадити час та не пропустити терміни оскарження

У нашій дійсності буває так, що люди дізнаються про судове рішення, яке впливає на їхні права та обов’язки вже після того, як це рішення суду було прийняте.

Тоді і виникає питання – як знайти рішення суду?

Відразу визначимо, що можна ознайомитися як з «паперовою» копією рішення, так і з електронною версією.
Знайомитися з судовим рішенням необхідно акуратно, оскільки поспіх може перешкодити оскаржити це рішення суду, наприклад, через закінчення термінів оскарження рішення суда. Помнете, що поспішні дії можуть мати незворотні наслідки!
Як правило, будь-яка судова справа закінчується прийняттям рішення у справі.

Рішення може бути виражене у формі судового рішення, ухвали (ухвали), постанови суду.
Суд приймає такий вид рішення як ухвала суду з адміністративних, господарських справ та у справах про адміністративні правопорушення. У цивільних справах суд ухвалює рішення іменем України.

Усі процесуальні кодекси України передбачають право учасника процесу на ознайомлення з рішенням суду у справі.
Для цього потрібно звернутися до суду із заявою про надання копії рішення або ознайомлення з матеріалами справи. Заява реєструється у канцелярії суду, де вам назвуть орієнтовну дату наступного відвідин суду.
найти решение суда
Також рішення суду, що вас цікавить, можна знайти за допомогою Єдиного державного реєстру судових рішень, Веб-сайт: https://reyestr. court.gov.ua/. Інтерфейс цього сайту інтуїтивно зрозумілий і багато рішень можна знайти за ключовими словами.

Пошук по контексту зручний у тому випадку, якщо у вас є необхідність знайти рішення, пов’язані з якоюсь конкретною темою. Наприклад, стоїть завдання з вивчення практики судів у справах позбавлення права керування транспортним засобом.

Як заощадити час та не пропустити терміни оскарження

Іноді цей варіант дає можливість підготуватися до подальших дій. Наприклад, за допомогою реєстру можна ознайомитись з електронною версією рішення суду, а з матеріалами справи можна ознайомитись для отримання доступу до доказів, які суд поклав в основу свого рішення. Зазначений варіант допоможе нам заощадити дорогоцінний час та не дасть пропустити терміни на оскарження.

Якщо рішення суду, з яким ви хочете ознайомитися, порушує ваші права та законні інтереси і ви плануєте його оскаржити, у жодному разі не допускайте самодіяльності та не біжіть стрімголов у канцелярію суду за рішенням.

Щоб уникнути пропуску процесуальних термінів на оскарження рішення, ознайомлення має відбуватися під контролем адвоката. Тобто спочатку зверніться за юридичною допомогою до адвоката та доручіть йому питання ознайомлення. Пам’ятайте, що грамотні дії адвоката – ваша гарантія відміни незаконного рішення.

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Інші статті